6.-7. klasse {{ currentPage ? currentPage.title : "" }}

September

1. Øen....

Oktober

2. Brevet

November

3. Wikipedia

Januar

4. Reportage

Februar

5. Trappen

Marts

6. Gendigtning

April

7. Julie Nord

Maj

8. Klumme

1.

Øen....

Skriv historien der passer til billedet.

2.

Brevet.

Skriv et brev til en tidskapsel. Forestil dig, at en person om 100 år skal læse det. Beskriv din hverdag, hvad du holder af, forklar om teknologi, hvordan din skolegang er, hvordan du holder ferie, om miljø eller......

3.

Wikipedia.

Skriv en wiki om Bjarne Reuter. Den skal ligne en rigtig Wikipedia-side mht. layout. Du må ikke copy-paste! Undersøg noget om ham, inden du går igang og skriv med dine egne ord.

4.

Reportage.

Skriv en reportage om en sportsbegivenhed. Du skal sætte den op, som skulle den trykkes i en rigtig avis. Husk at skrive den i spalter.

5.

Trappen.

"En gang da jeg roede ud fra kysten for at fiske, stødte jeg på en trappe langt ude på havet. Trappen forsvandt ned i vandet. Jeg vidste fra søkortet, at havet var dybt netop her, og jeg havde aldrig hørt, at der skulle ligge rester fra en sunken by eller den slags. Der var bare havet. Vandet og bunden og fiskene. Men den dag var der så også en trappe. Jeg sad længe i båden og kiggede på trappen. Så roede jeg nærmere. Jeg ville fortøje båden til det øverste trin, som lå lige under vandoverfladen, mens jeg undersøgte trappen, men da jeg ville surre tovet fast, opdagede jeg, at trappen ikke var lavet af et fast materiale. Den var lavet af vand! Min hånd gik gennem trinnet.!

Sådan starter en historie skrevet af Louis Jensen. Nu skal du skrive historien færdig..... Du skal skrive videre i samme stil som Louis Jensen.

6.

Gendigtning.

Nu skal du vælge dig et eventyr, som du vil skrive en gendigtning af. Du skal skrive eventyret om, så det bliver en moderne/nutidig historie. Du må selv bestemme, om du "bruger" et folkeeventyr eller et kunsteventyr. Din historie skal sidde "på ryggen" af det gamle eventyr. Du vælger selv den nye genre. Husk, at der skal være tydelige referencer til den gamle historie. INTERTEKSTUALITET :-)

7.

Julie Nord.

Skriv en gyser der passer til billedet:

8.

Klumme.

Skriv en klumme til en avis. Du vælger selv emnet. Det kan være noget, du har oplevet i din hverdag, som du undrer dig over. Det kan være noget du er træt af. Noget du kunne tænke dig var anderledes eller.....

{{{ content }}}