Jesper Wung-Sung {{ currentPage ? currentPage.title : "" }}

Jesper Wung Sung er født d. 23 maj 1971 (så han er altså 47 år idag), på Ærø.

Han er en dansk forfatter og foredragsholder. Han har vundet 8 priser, heriblandt i 2017 da han modtog prisen De Gyldne Laurbær for sin roman “En anden gren”. “En anden gren” er en biografi, der er skrevet om, hvordan Jespers oldeforældre mødtes og endte op sammen. Han har også skrevet bl.a. “Kopierne” og “Sidste dag”.

Jesper Wung Sung skriver mange af sine tekster i den realistiske verden, men med et urealistisk twist, som faktisk har stor betydning for selve historien. Selvom der er noget urealistisk ved hans tekster, så ligesom i “Sidste dag”, så kan han godt skrive tekster med seriøse temaer, og budskaber.

Jesper Wung Sungs tekster er skrevet med temaer og med stilarter der tager udgangspunkt i det moderne unge teenageliv, hvor roller med børn og forældre, ofte bliver byttet om. På grund af dette læser rigtig mange ung mennesker hans tekster.

Han har skrevet både en række novellesamlinger, romaner, børne- og ungdomsbøger samt et filmmanuskrift. I hans tekster bruger han ofte virkemidler som fx, symbolik, billedsprog og humor, som får folk til at trække på smilebåndet. Hans novellesamlinger er skrevet med 20 små historier, og han syntes at det skal være sådan, at man læse en af hans noveller, mens man er på toilettet.

I hans bøger skriver han for det meste fra hankønnets synsvinkel. Han skriver fra små drenge der leger ude i skoven til unge drenge der laver drengestreger til voksne mænd der har problemer i voksenlivet. Dette er han blevet ret kendt for, og nu kalder man ham for Mandeforskeren.

Jespers debut var novellesamlingen “To ryk og en aflevering” som blev udgivet i 1998.

{{{ content }}}