Bent Haller {{ currentPage ? currentPage.title : "" }}

Bent Haller er født den 5. juni 1946 i Bangsbostrand i Nordjylland. Han har bl.a. vundet kulturministeriets børnebogspris i 1978 og en del andre priser. Han er uddannet billedkunstner eller helt præcist maler og grafiker, men før det var han faktisk lærling på byens skibsværft. Han interesserer sig ikke for de bøger han har skrevet, men det han godt kan lide, er at lave dem. Han mener, at hvis han skal tale om en bog, lever han ikke i nuet.

Med mere end 100 bøger og flere litteraturpriser bag sig er Bent Haller en af de bedste forfattere inden for dansk børne- og ungdomslitteratur. Hans bøger er mest af alt bare fantastisk gode historier, som sætter sig hos enhver læser, både børn og voksne. Bent er ikke tilbageholdende, når han gennem dyr og mennesker åbner vores øjne for verdens uretfærdigheder og fortæller om de skæbner, der mister livet i dette forfald.

Han er kendt for at skrive om unge personer der er lidt anderledes og gør oprør mod det normale. Han har også vundet en konkurrence om den bedste samfundskritiske ungdomsroman. Bent Haller forfatterskab er meget vidtfarende og han har både skrevet børnebøger, ungdomsromaner, bøger for voksne, digte, filmmanuskrifter og teaterstykker. Han tager svære problematiske emner op og vender dem så vi kan få et indblik i hvordan det kan være som person at være i disse problemer. Jeg tror han skriver om disse lidt unormale personer da han selv når han var lille var en der var lidt anderledes. Senere hen har man også fundet ud af at han har Aspergers syndrom. Han er bl.a. skrevet bøger som Lazarus, Odysseen og Hos regnormene.

Hans debutroman hed ’Katamaranen’ og med den vandt han prisen ’bedste samfundskritiske ungdomsroman’. Han skrev fortsættelsen ’Sabotage’ men fordi bogen startede en stor ophidset debat, blev den forbudt i Thisteds områdets biblioteker.

Senere begyndte han at skrive dyrefabler. Han skrev f.eks. ’Fuglekrigen’ som handler om samfundets magtforhold. Et andet eksempel på en dyrefabel er 'Kaskelotternes sang’ som handler om forurening og truede dyrearter.

{{{ content }}}