Kommunikationsmodel {{ currentPage ? currentPage.title : "" }}

Kommunikation foregår mellem mennesker og handler om at udveksle informationer og formidle et budskab. På den måde skal kommunikation forstås som alle de måder, hvorpå vi ved hjælp af sprog, tegn, bevægelser og holdninger forsøger at informere hinanden. Kommunikation kan foregå i forskellige former – både som envejskommunikation, hvor det kun er én person, der taler, og som tovejskommunikation, hvor to personer samtaler med hinanden. Der findes også flervejskommunikation, hvor flere personer kommunikerer sammen, og massekommunikation, hvor der kommunikeres ud til en masse mennesker på én gang.

Kommunikation sker ofte igennem et medie såsom en bog, telefon, fjernsynet eller internettet. Der eksisterer en del forskellige kommunikationsmodeller, som tager højde for afsender, budskab, modtager, men også medie, målsætning mv. En meget simpel udgave af en kommunikationsmodel har kun afsender, budskab og modtager.

Modellen kan fx anvendes til at analysere reklamer eller avisartikler. Det er en god idé selv at anvende en model, hvis man skal kommunikere et særligt budskab ud. Her skal man altså overveje, hvem ens modtager af budskabet er. Det kan hjælpe en til at finde ud af, hvordan man så skal kommunikere budskabetbedst muligt ud.

{{{ content }}}