Det gyldne snit {{ currentPage ? currentPage.title : "" }}

Det gyldne snit anvendes til at komponere og analysere billeder, fx reklamefotos, malerier og pressefotos. Det gyldne snit udregnes efter en matematisk formel, der blev opfundet af den tyske matematiker Martin Ohm i 1835.

Formålet med det gyldne snit er blandt andet at skabe harmoni og balance i billedet. Det bruges til at præsentere eller reklamere for et budskab eller hovedmotiv. Det gyldne snit består af fire punkter, der er fordelt faste steder i billedet. Disse fire punkter er udregnet efter en svær matematisk formel. I praksis kan det gyldne snit også blive udregnet på en mere enkel måde. Man kan her inddele den korte og lange side i otte lige store dele. Herefter kan man inddele hver side i 3/8 fra hvert hjørne. Midterfeltet består derefter af 2/8. Man kan derefter trække vandrette og lodrette linjer i billedet.

Det gyldne snit kan både anvendes, når man selv skal producere reklamer, tage billeder eller lave kunstbilleder, men også når man skal analysere forskellige billeder og finde deres budskab eller hovedmotiv.

{{{ content }}}